3D print & ontwerp service
Voor al uw projecten snelle en betrouwbare levering

Informatie

Heb je één of meer 3D-ontwerpen en wil je deze 3D-geprint hebben? Dat kan!

Wanneer je een .STL file bij ons aanlevert via email stellen wij aan de hand van de wensen en de grootte van het object een prijsopgave op. Bij akkoord gaan wij over tot het zorgvuldig printen van jouw ontwerp. Daarnaast wordt het support materiaal verwijderd en behoord assemblage tot de mogelijkheden.

 

Wat is 3D-printen?

 3D-printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D-printer.

Deze techniek kan voor alles gebruikt worden, waaronder tabletop miniaturen, onderdelen van machines en geschenken voor vrienden en familie.

De printer vereist een 3D bestand, waarin het model is aangegeven. Het model word vervolgens laagje voor laagje opgebouwd door de printer.


 

Wil je zien wat we allemaal geprint hebben? Dat kan hier!

 

 Met resin printen wordt het model door middel van UV licht uitgehard. Deze methode van printen werkt met laagjes van gemiddeld 50 micron of 0,05 mm. Doordat de laagjes zo dun zijn is het mogelijk om heel veel detail te printen op hele kleine oppervlaktes. Dit is ook de exacte reden waarom resin printers so populair zijn geworden.Meer informatie over onze prijzen? Dat vind je hier!


Wat is FDM printen?
Fused Deposition Modeling, ook wel bekend als FDM Printing, is een 3D-Printing proces dat gebruik maakt van een constante stroom thermoplastische filament. Dit filament wordt in een extruder verhit tot een temperatuur van ongeveer 180-250⁰C. Deze extruder drukt vervolgens dunne laagjes van dit materiaal in lijnen op een bouwplaat. Door meerdere van deze lijnen aan elkaar en bovenop elkaar te lassen, creëert de machine elk object dat je maar wil. Wij maken gebruik van de Prusa MK3S voor onze FDM printing om de beste kwaliteit te kunnen garanderen.


Wat is nou het verschil tussen FDM en Resin?

Je hebt zojuist over twee verschillende type printen gelezen, dus nu vraag je je vast een zeker af wat de voor en nadelen van Resin en FDM zijn ten opzichte van elkaar. Met Resin prints kunnen wij nauwkeurig en kleiner detail weergeven dan met een FDM printer, maar aan de andere kant is het wel weer een stuk minder flexibel dan FDM. FDM heeft ook als groot voordeel, dat er minder met giftige chemicaliën gewerkt hoeft te worden.
Wij raden aan om voor tabletop gaming en kleine gedetailleerde objecten gebruik te maken van onze Resin printing diensten, en voor grote en structurele objecten, gebruik te maken van onze FDM printing diensten.


Onze 3D-printers

Wij werken met de volgende machines:

- Elegoo Jupiter 6K, large format

- Elegoo Saturn 4K (resin)

- Prusa I3 MK3s (FDM)


Wij willen optimale kwaliteit garanderen, dus werken wij enkel met de beste printers printers. 


Het schoonmaakproces van de resin 3D-prints

Wij maken de resin 3D-prints schoon zodat je er als klant zelf geen omkijken meer naar hebt!

Het proces verloopt als volgt:

  1. Vanuit de printer gaan de prints 2x in een badje van Isopropanol om het overtollige resin af te spoelen.
  2. Alle supports worden verwijderd
  3. Flash en andere oneffenheden worden verwijderd. Dit gebeurd zorgvuldig zodat geen schade gemaakt word aan de print.
  4. Door behulp van UV licht word de print uitgehard 

 
 
Bellen
Instagram